Gigantul petrolier rus Lukoil cere încetarea războiului în Ucraina

Redacția Liber TV

Gigantul petrolier rus Lukoil a cerut joi oprirea imediată a luptei în Ucraina, una dintre primele mari companii interne care a vorbit împotriva invaziei Moscovei asupra țării vecine.

Consiliul își exprimă îngrijorarea cu privire la evenimentele tragice care se desfășoară în Ucraina și cea mai profundă simpatie pentru toți cei afectați de această tragedie”, a spus compania într-un comunicat.

„Suntem pentru încetarea imediată a conflictului armat și sprijinim pe deplin soluționarea acestuia prin procesul de negociere și prin mijloace diplomatice.”, mai transmite Lukoil.

Oameni de afaceri ruși proeminenți din afara țării și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul economic al invaziei, dar declarația gigantului petrolier rus Lukoil este printre primele astfel de declarații ale unei companii majore din țară.

Lukoil a spus că va continua eforturile sale de a „furniza aprovizionare cu energie fiabilă consumatorilor din întreaga lume” și că „s-a angajat să consolideze pacea, relațiile internaționale și legăturile umanitare”.

Companiile ruseşti au fost lovite din plin, astfel că Lukoil mai valorează astăzi câteva sute de milioane de dolari.