De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 2 ore

Giorgia Meloni urmează să conducă Italia după ce Alianța de dreapta a obținut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare.

Ala Găină

Giorgia Meloni, aflată în fruntea alianței de dreapta, va deveni probabil primul premier italian de extremă dreaptă după Benito Mussolini. Alianța de dreapta a obținut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare.

Rezultatele preliminare au arătat că blocul de dreapta ar trebui să aibă o majoritate solidă în ambele camere ale parlamentului, ceea ce ar putea oferi Italiei o șansă rară de stabilitate politică după ani de tulburări și coaliții fragile, relatează Reuters.

„Giorgia Meloni a câștigat”, a anunțat pe prima pagină cotidianul cu cel mai mare tiraj din Italia, Corriere della Sera, în timp ce cotidianul de dreapta Il Tempo a publicat „A venit rândul lui Giorgia”.

Meloni și aliații săi se confruntă cu o listă de provocări descurajatoare, inclusiv creșterea prețurilor la energie, războiul din Ucraina și o nouă încetinire a celei de-a treia economii din zona euro.

„Trebuie să ne amintim că nu ne aflăm la punctul final, ci la punctul de plecare. De mâine trebuie să ne dovedim valoarea”, a declarat Meloni, în vârstă de 45 de ani, în fața susținătorilor entuziasmați ai partidului său naționalist Frații Italiei, luni dimineața devreme.