Oprirea mass-mediei

Grecia va fi 2 zile în „întuneric”! Vezi despre ce este vorba

Cristina Parpalov

În luna Octombrie aceasta este a doua opriere a activității mass-mediei, și a patra oprire în două luni. În luna octombrie mass-media și-a încetat activitatea pe 24 h, însă de data aceasta greva este programată pentru 2 zile. Toate posturile și canalele vor difuza doar filme și documentare. 

Agenția Națională de presă ANA-MPA s-a alăturat și ea mișcării de grevă, acstu lucru făcând și angajații mass-mediei tipărite, asta însemnând că nici ziare nu vor fi disponibile  aceste două zile  în Grecia.

Salvarea fondului sărăcit de asigurări de sănătate, salarii mai bune și încetarea practicilor prin care jurnaliștii nu au altă opțiune decât să accespte aceste locuri de muncă remunerate cu jumătate de normă- acestea sunt lucrurile pe care le cere în unison Sindicatul jurnaliștilor. 

Agerpres anunță că reporterii greci s-au confruntat cu momente dificile în ultimii opt ani de criză şi austeritate. Unele ziare au fost închise, altele şi-au redus personalul, aşa încât mulţi jurnalişti sunt în şomaj. 

Sindicatele greceşti fac frecvent grevă, protestând împotriva reformelor care însoţesc trei pachete internaţionale de salvare financiară în valoare de zeci de miliarde de dolari, care au ţinut ţara pe linia de plutire din 2010.