Imagine virală! Serghei Lavrov, trolat în timpul unei vizite oficiale

Ala Găină

Ministrului rus de Externe Serghei Lavrov i s-a pus în față o urnă cu o zvastică pe ea pentru fotografiile oficiale făcute în timpul unei vizite oficiale pe care a efectuat-o în Mongolia marți.

Imaginea a fost amplu distribuită pe platformele de socializare, numeroși internauți remarcând ironia situației, dat fiind faptul că Rusia repetă constant că unul dintre obiectivele „operațiunii militare speciale” este „denazificarea” Ucrainei, după cum a afirmat președintele Vladimir Putin în declarația sa de război citită pe 24 februarie.

Alții s-au întrebat dacă este posibil ca Lavrov să fi fost trolat intenționat în timpul întâlnirii sale cu președintele mongol Khurelsukh Ukhnaa în capitala Ulan Bator sau dacă plasarea urnei în fața celor doi lideri a fost o scăpare de protocol, ținând cont că zvastica este la origini un simbol religios în unele culturi eurasiatice.

Cert este că fotografia a fost distribuită inclusiv de Ministerul rus de Externe și preluată apoi de presa de stat de la Moscova în relatările sale despre vizita lui Lavrov.