În a doua zi de Crăciun pe stil vechi, “creștinii” ruși au lansat un atac amplu cu rachete în Ucraina

Ala Găină

Rusia a lansat luni dimineață un amplu atac cu rachete pe teritoriul Ucrainei, lovind unități rezidențiale și industriale și rănind mai multe persoane, au declarat oficialii ucraineni, potrivit Reuters. Toată Ucraina a fost sub alertă de raid aerian începând cu ora locală 6.00, Forțele Aeriene ucrainene anunțând că a fost vorba de mai multe valuri de rachete de croazieră și, în unele regiuni, de rachete balistice.

Atacul din regiunea Dnipropetrovsk a ucis o persoană și a rănit 25, dintre care 5 copii, potrivit guvernatorului. Un centru comercial, peste 20 de case, trei clădiri administrative, două benzinării, o clădire cu cinci etaje și o mașină ar fi fost avariate. Doi oameni au fost răniți în Zaporojie, unde au fost raportate 5 explozii, iar în Harkov au fost rănite trei persoane, potrivit autorităților locale, citate de Kyiv Independent.

„Inamicul a atacat fără milă orașe pașnice”, a declarat Oleksandr Vilkul, primarul orașului Krivoi Rog din sudul Ucrainei, pe aplicația de mesagerie Telegram. Vilkul a spus că informațiile complete despre amploarea potențialelor pagube vor fi dezvăluite după ce atacul rusesc se va încheia.

După aproape doi ani de război, ambele părți au trecut la intensificarea atacurilor aeriene asupra teritoriilor celeilalte părți, după ce nu au reușit să obțină câștiguri semnificative de-a lungul liniilor de front.

Rusia a lansat cele mai mari atacuri asupra Kievului, precum și asupra celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov.