Începe războiul? O explozie a avut loc în Donețk. S-a auzit la câteva zeci de metri de clădirea guvernului RPD

Redacția Liber TV

O explozie din Donețk s-a auzit la câteva zeci de metri de clădirea guvernului RPD.

Ministerul Situațiilor de Urgență din Donețk se duce la explozie. Miliția populară a republicii declară că o mașină a explodat lângă Casa Guvernului.

Secretarul de presă al Ministerului Transporturilor din Regiunea Rostov, Alexei Zotiev, a declarat pentru RBC despre organizarea evacuării populației din republicile autoproclamate Donbass.

Întâlnirile vor avea loc până la sfârșitul zilei. Acum se coordonează activitatea tuturor serviciilor, se iau în considerare fluxul uman potențial, traficul de transport și plasamentele. Regiunea Rostov se învecinează cu LPR și RPD. Înțelegem că un flux mare de refugiați va trece prin regiunea noastră. Până în prezent, nici un autobuz cu refugiați nu a intrat pe teritoriul regiunii Rostov.

Eparhia Rostov a Bisericii Ortodoxe Ruse a pregătit un depozit de ajutor umanitar pentru a sprijini refugiații din RPD și LPR. Administrația orașului Kirovsk din Republica Populară Lugansk a început evacuarea localnicilor în Rusia.

Primăria orașului Krasny Luch a raportat că vor începe evacuarea rezidenților la ora 20:00. Există trei puncte de ieșire în oraș.

Preşedinţia Rusiei a negat, conform BBC, că ar fi început operaţiuni de evacuare din regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, deşi liderii insurgenţi susţin că se coordonează cu Moscova.

Denis Puşilin, şeful autoproclamatei Republici Populare Doneţk, a anunţat vineri evacuarea locuitorilor regiunii în sud-estul Rusiei în urma intensificării bombardamentelor. Puşilin a declarat că Rusia a fost de acord să găzduiască persoanele care doresc să plece din zona de conflict.

Începând de astăzi, 18 februarie, a fost organizată o evacuare în masă a populaţiei în Federaţia Rusă. Mai întâi, femeile, copiii şi bătrânii trebuie să fie evacuaţi”, a spus Puşilin.

În regiunea Doneţk, observatorii internaţionali au înregistrat în ultimele zile 189 de încălcări ale încetării focului, inclusiv 128 de explozii. În perioada de raportare anterioară, au fost înregistrate sub 25 de încălcări ale încetării focului în regiune. În regiunea Luhansk, observatorii au fost înregistrat 402 încălcări ale încetării focului, inclusiv 188 de explozii.