Institutul pentru Studiul Războiului: Armata lui Putin este în impas și are probleme

Redacția Liber TV

Forțele terestre rusești care încearcă să încercuiască și să cucerească Kievul au început la 11 martie o nouă pauză pentru a primi provizii și pentru a reface unitățile de luptă, după ce atacurile au eșuat între 8 și 10 martie, se arată într-o evaluare publicată vineri noapte de Institutul pentru Studiul Războiului din SUA.

Potrivit analizei, forțele rusești par, de asemenea, să fie în mare parte în impas în jurul Harkivului. Avansările rusești din Crimeea spre Nikolaev și Zaporojie și în est, în jurul Donețk și Luhansk, nu au înregistrat niciun progres în ultimele 24 de ore, iar forțele rusești din sud se confruntă cu probleme crescânde de moral și de aprovizionare.

„Operațiunile forțelor aeriene și ale apărării aeriene ucrainene continuă să împiedice manevre ale forțelor terestre rusești, limitând probabil sprijinul aerian al Rusiei și expunând forțele mecanizate rusești la atacurile aeriene și de artilerie ucrainene. Operațiunile rusești din jurul Kievului au rămas în mare parte blocate în ultimele 24 de ore, iar forțele rusești au efectuat o nouă pauză pentru a realimenta și reaproviziona unitățile de pe linia frontului”, se arată în document.

Potrivit autorităților ucrainene, Rusia nu a reușit până în prezent să își îndeplinească obiectivele teritoriale ale războiului și probabil că va recurge din ce în ce mai mult la lovituri asupra țintelor civile și la operațiuni psihologice pentru a submina sprijinul civililor pentru guvernul ucrainean.

Kremlinul a anunțat, vineri, că intenționează să desfășoare luptători străini, inclusiv până la 16.000 de luptători sirieni, în Ucraina.

Menționăm că sâmbătă, 12 martie, este a 17-a zi de război în Ucraina.