aa

JO 2016//Autobuz cu ziariști – ATACAT cu focuri de armă la Rio

Olesea Coragău

Incidentul a avut loc la patru zile după ce un glonț rătăcit a străpuns acoperișul unei clădiri care găzduia o sală de presă în nordul orașului.

Ziariștii aflați în vehicul s-au aruncat pe podea pentru a se proteja, după explozia a două geamuri. Doi dintre jurnaliștii aflați în autobuzul respectiv au fost răniți ușor de cioburile geamurilor. 

Responsabilii JO 2016, citați de AFP, au precizat că poliția și armata au fost mobilizate, fără a oferi mai multe explicații, într-un oraș cunoscut pentru criminalitatea sa ridicată.

Atacul s-a produs în jurul orei locale 20:00, în apropierea favelei „Cidade de Deus”, cunoscută drept una dintre cele mai violente din Rio, care se află între centrul olimpic de la Deodoro și centrul media din cadrul Parcului Olimpic de la Barra. 

Acest incident a avut loc după ce mai mulți sportivi, spectatori și ziariști au fost victimele furturilor și agresiunilor, de la debutul competiției.

Sâmbătă, poliția a aruncat în aer un bagaj suspect, în apropierea liniei de sosire a cursei cicliste pe plaja de la Copacabana. Marți seara, un alt colet suspect a avut parte de aceeași soartă, în apropiere de Copacabana Palace Hotel.

..

 Sursa foto: AGERPRES