De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 11 ore

BIDEN ISIS

Joe Biden anunță eliminarea liderului ISIS din Siria

Redacția Liber TV

A fost cel mai mare raid american în Siria de la operațiunea din 2019 în care a fost ucis liderul ISIS de la acea vreme, Abu Bakr al- Baghdadi, liderul grupării statului Islamic. 

Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi a murit detonând o bombă care se afla asupra sa, în timpul raidului forţelor speciale americane în Siria în noaptea de miercuri spre joi, a declarat joi un înalt responsabil de la Casa Albă, relatează AFP şi Reuters.

Mulţumită priceperii şi curajului forţelor noastre armate, noi l-am scos de pe câmpul de luptă pe Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, liderul SI”, anunţă într-un comunicat Joe Biden.

În octombrie 2019, Abu bakr al-Baghdadi, predecesorul lui al-Qurayshi, a fost ucis într-un raoid în regiunea Idleb, aflată în mare parte sub controlul unor jihadişti.