Joe Biden i-ar fi dat termen Israelului să încheie războiul în Gaza până la sfârşitul anului

Ala Găină

Deşi înalţi responsabili de la Casa Albă au negat, site-ul american Politico a relatat că preşedintele american Joe Biden ar fi fixat un termen limită Israelului – până la sfârşitului anului curent – pentru terminarea războiului în Fâşia Gaza.

Potrivit publicaţiei americane Politico, trei surse israeliene au declarat că preşedintele Biden fixase o dată limită pentru încheierea războiului, chiar dacă înalţi responsabili din administraţia americană susţin că nu a fost stabilită o dată limită pentru Israel.

Consilierul adjunct pentru securitate naţională, John Finner, a declarat joi că nu există un „termen limită strict”.

Cu toate acestea, Israelul are intenţia de a-şi extinde operaţiunea militară dincolo de termenul care i-ar fi fost acordat şi de a nu se conforma pe deplin cererilor americane, aşa cum aceasta s-a mai întâmplat deja în mai multe rânduri în ultimul timp, potrivit site-ului american.

Politico a indicat că un înalt responsabil israelian a declarat, sub rezerva anonimatului, că decizia de a intra în Fâşia Gaza a fost luată în pofida recomandării americanilor.

„Am intrat în Gaza pentru că era singurul mijloc de a distruge Hamas şi de a elibera ostaticii”, a explicat responsabilul israelian pentru Politico.

Ni s-a spus să nu intrăm în tunelurile teroriştilor, dar dacă noi nu o facem nu vom putea distruge Hamas. Ni s-a spus de asemenea să nu intrăm în spitale, chiar dacă ele servesc drept centre de comandă şi de control ale Hamas. Noi vom continua să facem ceea ce trebuie să facem pentru a obţine o victorie decisivă”, a afirmat el.