Joe Biden se va întâlni cu Zelenski în Franţa şi la G7 în Italia

Ala Găină

Preşedintele SUA Joe Biden se va întâlni cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, în marja festivităţilor celei de-a 80-a aniversări a Debarcării în Normandia.

Cei doi lideri se vor întâlni apoi la summitul G7 din Italia, a anunţat marţi Casa Albă la scurt timp după plecarea preşedintelui american în Franţa, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„În cursul deplasării sale în Normandia, el va avea ocazia să discute cu preşedintele Zelenski pentru a discuta despre situaţia actuală din Ucraina şi despre cum putem continua să aprofundăm sprijinul pentru Ucraina”, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională, Jake Sullivan, la bordul Air Force One.

Volodimir Zelenski va fi primit vineri la Palatul Elysée de preşedintele francez Emmanuel Macron, a doua zi după festivităţile celei de-a 80-a aniversări a Debarcării în Normandia, pentru a discuta despre „nevoile Ucrainei” în faţa Rusiei, a anunţat marţi preşedinţia franceză, potrivit AFP.

Rusia, care revendică progrese constante în ultimele săptămâni în estul şi nord-estul Ucrainei, a declarat marţi că nu exclude ca forţele sale ar putea lovi instructorii francezi pe solul ucrainean. Rusia mai afirmă că aceştia sunt deja prezenţi la faţa locului.