Kremlinul refuză să comenteze revendicarea Statului Islamic în privința atacului de la Crocus City Hall

Adrian Sirbu

Kremlinul a refuzat, luni, să comenteze revendicarea grupării jihadiste Stat Islamic cu privire la atentatul de la Moscova, care a făcut 137 de morţi, cât ancheta este în curs de desfăşurare, relatează AFP.

În ciuda revendicării din partea grupării teroriste, care a publicat chiar şi imagini din timpul atentatului, autorităţile ruse persistă să nu o nominalizeze, preferând să-şi îndrepte atenţia spre Ucraina. La rândul său, Vladimir Putin a evocat pista ucraineană, pe care Kievul o neagă.

„Ancheta este în curs de desfăşurare şi ar fi greşit ca administraţia prezidenţială să comenteze progresul anchetei. Nu vom face acest lucru”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov. El a adăugat că preşedintele rus nu are în acest moment planuri de a vizita locul atacului, sala de concerte Crocus City Hall, aflată într-o suburbie din nordul Moscovei.

Duminică, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că liderul rus „este un mincinos patologic” şi „încearcă acum să lege Ucraina sau ţările occidentale de masacrul de la Moscova, fără nicio dovadă (…) Scopul său este de a-i motiva pe ruşi să moară în războiul lor criminal şi fără sens împotriva Ucrainei”, a adăugat el.