De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 11 ore

Marea Britanie va furniza Ucrainei vehicule blindate de tip Stormer dotate cu lansatoare de rachete de tip Starstreak

Redacția Liber TV

Regatul Unit urmează să furnizeze Ucrainei mai multe blindate lansatoare de rachete antiaeriene de tip Stormer, anunţă luni ministrul britanic al Apărării Ben Wallace.

Aceste rachete antiaeriene de tip Starstreak promise Ucrainei sunt ”desfăşurate şi folosite de trei săptămâni pentru a-şi apăra teritorul”, a anunţat Ben Wallace luni, în Parlamentul britanic.

„Pot anunţa Camera (Comunelor) că vom dona un număr mic de vehicule blindate echipate cu lansatoare pentru aceste rachete antiaeriene. Aceste vehicule de tip Stormer vor oferi forţelor ucrainene capacităţi antiaeriene cu rază scurtă de acţiune atât pe timp ce zi, cât şi pe tmp de noapte”, a precizat el.

Ben Wallace a subliniat că Regatul Unit estimează că aproximativ 15.000 de militari ruşi au fost ucişi în timpul ofensivei lor în Ucraina.

Regatul Unit a furnizat Ucrainei, până în prezent, aproximativ 5.000 de rachete antitanc, cinci sisteme de rachete antiaeriene cu peste 100 de rachete şi 4,5 tone de explozivi.

De mai bine de două luni, Rusia a invadat Ucraina. În zorii zilei de 24 februarie, ucrainenii s-au trezit bombardați de armata rusă. Urmărește Live Text-ul Liber TV și fii la curent cu cele mai importante noutăți din războiul din Ucraina.