Marina Ovsiannikova, fosta angajată Pervîi Kanal din Rusia, a ajuns în Moldova

Redacția Liber TV

Marina Ovsiannikova, fosta angajată a postului de televiziune „Pervîi Kanal” din Rusia, se află într-o vizită în R. Moldova, în calitate de reporteră la publicația germană Welt. Ea a postat câteva fotografii și un reportaj de la punctul de control Palanca și s-a adresat, pe Facebook, prietenilor ei din Federația Rusă, cu îndemnul „să nu tacă”.

Moldova este cea mai săracă țară din Europa. Sunt sute de mii de refugiați din Ucraina aici. Am ajuns în Moldova tocmai în momentul în care situația din jurul Transnistriei nerecunoscute a escaladat. Nici în Moldova și nici în Transnistria nu dorește nimeni o escaladare a conflictului. Oamenii se roagă pentru pace. Locuitorii Moldovei ajută zilnic refugiații din Ucraina”, a scris jurnalista pe Facebook.

Marina Ovsiannikova a protestat în direct pe 14 martie cu o pancartă pe care scria „fără război”. Ulterior a fost reținută și amendată cu 30.000 de ruble.

După protestul din martie, Ovsiannikova a spus că a fost împiedicată să doarmă două zile şi a fost interogată 14 ore.

După protest, jurnalista a renunţat la postul său de editor la televiziunea de stat din Rusia şi a anunţat că nu va accepta o ofertă de azil în Franţa, întrucât dorea să rămână în Rusia, deşi se temea pentru siguranţa sa.