Mașina în care se afla fiica lui Dughin, ideologul lui Putin, a explodat lângă Moscova. Femeia a murit

Ala Găină

Fiica lui Alexander Dughin, cunoscut drept „creierul lui Putin” sau „ideologul” președintelui rus, se afla în mașina care a explodat în mers spre Moscova.

Presa de stat rusă susține că Daria Dughin a murit după ce mașina ei a explodat, iar apropiații lui Dughin afirmă că acesta era ținta atacului, informează BBC și CNN. Mașina aparținea ideologului rus, nu fiicei acestuia, care folosea în mod normal un alt automobil.

Explozia a avut loc într-un sat în apropiere de Moscova. Când Dughina „a virat pe autostrada Mozhaiskoye lângă satul Bolshiye Vyazemi, a avut loc o explozie, mașina a luat foc imediat. Flăcările au cuprins-o cu totul. Ea a pierdut controlul deoarece conducea cu viteză mare și a zburat pe partea opusă a drumului”, a declarat Andrei Krasnov, șeful Russky Gorizont, pentru TASS.

El a mai precizat că mașina pe care o conducea Daria Dughina, un Toyota Land Cruiser Prado, era a tatălui ei, motiv pentru care crede că Aleksander Dughin era ținta exploziei.

Dughin și fiica sa trebuiau să se întoarcă împreună de la evenimentul la care au participat, un festival patriotic, numit „Tradiții”, potrivit Kommersant. În ultimul moment, Aleksander Dughin a decis să meargă separat, cu un alt vehicul.

Este mașina tatălui ei. Dasha (Daria) conduce o altă mașină, dar ea a condus mașina lui astăzi, iar Aleksander a mers separat”, a adăugat Andrei Krasnov.

În imagini apărute pe Telegram, a căror autenticitate nu a fost verificată, Dughin urmărește șocat sosirea serviciilor de urgență la locul exploziei mașinii.

Celebrul ei tată nu are niciun rol oficial în guvern, dar se spune că este un prieten apropiat şi un consilier extrem de influent al preşedintelui rus. El a co-fondat Partidul Naţional Bolşevic în 1993, înainte de a deveni o figură fascistă proeminentă şi susţinător al lui Putin.

El a cerut de multă vreme o invazie a Ucrainei şi crede că Moscova are dreptul de a conduce toată Europa şi Asia. Scrierile sale – care au fost lecturi obligatorii pentru soldaţii ruşi – proclamă o viziune paranoică asupra lumii care promovează ideea ca Moscova să controleze totul „de la Vladivostok la Dublin”.