Ministrul Agriculturii: După cinci ore de dezbateri, fermierii din Botoşani şi Timiş au înţeles că există bani în buget pentru toate problemele lor

Adrian Sirbu

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat că, după cinci ore de dezbateri, fermierii din Botoşani şi Timiş au înţeles că în bugetul Ministerului există bani pentru toate problemele lor, iar prin actele normative adoptate şi pe care Guvernul le va adopta în săptămânile viitoare, vor fi rezolvate revendicările acestora.

„După 5 ore de dezbateri, fermierii din Botoșani și Timiș au înțeles că în bugetul Ministerului există bani pentru toate problemele lor și că prin actele normative adoptate și pe care le vom adopta în săptămânile viitoare, vom rezolva revendicările lor.

Mă bucur că dialogul a fost soluția și le-am promis că vom avea o comunicare mult mai bună, prin comunicate de presă cât mai explicite și întâlniri periodice. Sunt alături, ca întotdeauna, de fermierii noștri și le mulțumesc tuturor pentru răbdare, munca depusă și implicare!”, arată o postare a ministrului Agriculturii, care a publicat fotografii de la dezbaterile cu fermierii.

Guvernul de la București a aprobat, prin ordonanță de urgență echivalarea permisului categoria B cu permisul TR1, categorie nou introdusă, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice.

Viteza maximă de deplasare pe drumurile publice pentru noua categorie de permis de conducere – Tr1 este de 40 km/h, iar în această categorie nu se ţine cont de masa totală maximă autorizată sau de tonaj, a anunţat luni ministrul Agriculturii, Florin Barbu.