Ministrul ucrainean al Apărării: Contraofensiva va fi reluată după înghețarea terenului

Redacția Liber TV

Forțele ucrainene au lovit un sediu din Lugansk al grupului rus de mercenari Wagner, a anunțat guvernatorul în exil al regiunii, Serghei Haidai, citat de BBC. În timp ce ministerul britanic al apărării susține că avansul Ucrainei va fi blocat în următoarele luni, de la Kiev, ministrul ucrainean al apărării anunță că Ucraina va relua contraofensiva după înghețarea terenului.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat duminică că forțele ucrainene vor relua „acțiunile active de contraofensivă” atunci când terenul va îngheța și „devine mai ferm pentru trecerea mai ușoară a echipamentelor”, la o conferință de presă cu omologul său suedez, ministrul Apărării Pal Jonson, la Odesa.

„Condițiile meteo, trecerea de la o toamnă secetoasă la o iarnă care încă nu este foarte geroasă… am întâlnit ploi și condiții foarte dificile pentru atacuri din ambele părți. Pentru că solul este umed, iar vehiculele grele nu pot trece. Cred că această scădere a activității se datorează condițiilor meteorologice.”

De asemenea, Reznikov a promis că „forțele armate ucrainene nu intenționează să se oprească”.

„Prin urmare, profităm de momentul în care terenul devine mai ferm. Sunt convins că ne vom continua contraatacurile, campania de eliberare a teritoriilor noastre”.

Ministrul Apărării a numit planul Ucrainei „foarte simplu”:

„Eliberarea tuturor teritoriilor ucrainene ocupate temporar. așa cum au fost în 1991, când granițele Ucrainei au fost recunoscute internațional”, a spus el. Reznikov a spus că crede că rușii „atacă civili pentru a convinge guvernul ucrainean să înceapă negocierea în condițiile Rusiei, dar nu vor reuși”.

Sâmbătă, armata ucraineană a anunțat că a doborât 10 drone, iar alte cinci au lovit instalații energetice din orașul portuar Odesa, lăsând aproximativ 1,5 milioane de oameni fără energie electrică. De asemenea, armata ucraineană a atacat orașul ocupat Melitopol, provocând daune importante.