De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 18 ore

Mircea Geoană, după ce resturi de drone au căzut în România: Nu sunt motive de îngrijorare

Ala Găină

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană spune că nu există indicii ca Federația Rusă să aibă intenții să atace un stat aliat, după ce resturi de drone au fost identificate pe teritoriul României, în zona Plauru.

Demnitarul a dat asigurări românilor că nu există, în prezent, motive de îngrijorare și a cerut oamenilor să aibă încredere în NATO. Anterior, Geoană a reconfirmat spusele secretarul general NATO Jens Stoltenberg, precum că eventuala prăbușire a unei drone rusești pe teritoriul românesc nu indică o intenție deliberată a Rusiei de a ataca teritoriul României.

Amintim că elemente dintr-o dronă lansată de armata rusă pentru a lovi portul ucrainean Izmail au căzut pe țărmul românesc al Dunării. Kievul anunțase, încă de luni, 4 septembrie, incidentul dar autoritățile de la București, în frunte cu însuși președintele Klaus Iohannis, l-au negat categoric.