De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 17 ore

Noi explozii în Crimeea. O bază militară ar fi fost atacată cu drone. Rușii dau vina pe „sabotori”

Ala Găină

Tot mai multe explozii au fost auzite în peninsula Crimeea, ocupată de ruși în 2014. Un depozit de muniție a explodat în nord, explozii au fost auzite și în centrul regiunii, la o bază aeriană militară din Gvardeyskoye. Rușii dau vină pe „sabotori”, iar ucrainenii, deși nu recunosc oficial atacurile, au dat de înțeles că s-ar afla în spatele loviturilor.

Atacurile asupra Crimeei ocupate de ruși par să se intensifice. Prima explozie a avut loc la un depozit de muniții lângă Dzhankoi, în nord. Explozia a avariat și gara din zonă perturbând grav serviciile feroviare și s-a soldat cu doi răniți. Reprezentantul Moscovei în regiune, Serghei Aksionov, a confirmat că două persoane au fost rănite, traficul feroviar oprit și aproximativ 2.000 de persoane evacuate dintr-un sat din apropierea depozitului militar. Ulterior, o nouă explozie a avut loc în Simoferopol la 93 de kilometri în sud.  Acum, există informații despre noi explozii și fum negru la o bază aeriană militară din Gvardeyskoye, în centrul Crimeei.

Ucrainenii nu au recunoscut în mod oficial că s-ar afla în spatele acestor atacuri, însă oficiali de la Kiev au sugerat că Ucraina ar fi responsabilă. Ministerul rus al Apărării a declarat marți că de vină pentru explozii ar fi „sabotorii”.