Familia Șase

O familie din Brazilia are 14 membri născuți cu 12 degete la mâini și la picioare

Cristina Parpalov

Familia Da Silva din Brazilia mai este numită și  ”Familia Șase”, deoarece ficare membru s-a născut cu o anomalie genetică și au câte șase degete la mâini și la picioare.

„Acesta este un semn pe care nici o altă familie nu îl are, ceea ce ne face să ieșim din mulțime”, spune Alessandro, recentul tătic al celui mai nou membru al acestei familii, a cărui soție, Katia, este normală și are cinci degete. El afirmă  că este mândru de caracteristica pe care o are familia sa.

Alessandro și Katia au doi băieți, Guilherme și nou-născutul Vinicius. Copiii aveau șanse de 50% să moștenească malformația genetică a tatălui lor, dar se pare că genetica a fost de partea familiei și amândoi au câte șase degete la o mână.

Katia a spus: „Am aflat ca Vinicius va fi băiat în a treisprezecea săptămâna de sarcină și din acel moment am sperat să aibă șase degete, dar erau șanse de 50-50. Dar când s-a născut am observat că degetele lui sunt perfect funcționale și ca orice copil de vârsta lui încearcă să prindă . El încearcă deja să prindă lucruri, semn că toate degetele lui funcționează normal”, scrie The Sun. 

„Polidactilie” este sindromul genetic care provoacă nașterea oamenilor cu degete suplimentare la mâini și la picioare și apare la unul din 1.000 de oameni.

Familia De Silva consideră că degetele adăugătoare  sunt mai degrabă  un avantaj, decât o piedică și că îi ajută să fie  mai buni muzicieni sau portari de fotbal. „Nu a fost o problemă pentru noi să avem șase degete. Ne place să avem șase degete”, a spus Sylvia, mătușa cu 12 degete a lui Alessandro, în timp ce verișoara sa Maria spune că ”Cel mai bun lucru este că pot atinge mai multe clape la pian”.

În această familie –  Da Silva este și un portar de fotbal – Joao Assis care zice: „Sunt în măsură să ajung la mingi pe care alții nu le pot prinde. Pentru mine este mai ușor să țin mingea. Am o priză mai bună și deci e mai greu să o scap”.

Bunicul lui Alessandro, Assis este cel responsabil pentru transformarea malformației genetice a familiei sale într-un motiv de mândrie. ”Bunicul meu ne-a învățat că să avem șase degete este un lucru valoros. Era atât de mândru de asta încât a scris o carte în care mâinile sale sunt pe copertă. De asemenea, a compus și muzică”.