O „super-ceață” a provocat caramboluri uriașe pe o autostradă din SUA. Cel puțin 7 persoane au murit

Ala Găină

O „super-ceaţă” a provocat luni, pe o autostradă din sudul Statelor Unite, caramboluri uriaşe în care au fost implicate aproape 160 de autovehicule, soldate cu moartea a cel puţin şapte persoane, conform poliţiei.

Din primele investigaţii reiese că cel puţin 158 de vehicule au fost implicate în accidentul din această dimineaţă. (…) Au fost confirmate şapte decese„, a declarat luni seară, într-un mesaj postat pe Facebook, poliţia statală din Louisiana, avertizând că bilanţul ar putea creşte.

Peste 25 de persoane au fost transportate la spitalele din apropiere pentru a primi îngrijiri medicale pentru răni uşoare până la grave„, a precizat poliţia.

 

În prima parte a dimineţii, ceaţa extrem de densă, cauzată de bruma matinală şi de fumul degajat de incendiile de mlaştină, a redus drastic vizibilitatea şoferilor, provocând coliziuni.

O porţiune din şoseaua pe care s-a produs carambolul „a luat foc la scurt timp după accidentul iniţial”, a indicat poliţia, care a făcut publice imagini cu vehicule distruse şi arse.

„Super-ceaţa” se formează de obicei atunci când vaporii de apă condensaţi se combină cu fumul şi umezeala degajate de arderea materiei organice umede, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS) din SUA.

În timpul unor astfel de episoade, vizibilitatea poate fi redusă la mai puţin de trei metri.