Sursa foto:ZiuaNews

Obama rupe tăcerea: Rusia este „o țară mai mică, o țară mai slabă”

Vasile Cojocari

Obama a enumerat mai multe acțiuni ale Rusiei care urmăresc „distrugerea Europei și slăbirea Statelor Unite”. La fel, a făcut și o mică descriere a modelului prost de dezvoltare economică a Rusiei.

Rusia este „o ţară mai mică, o ţară mai slabă, economia ei nu produce nimic din ceea ce altcineva ar vrea să cumpere, în afară de petrol, gaze şi arme”, a declarat preşedintele în exerciţiu al SUA.

„Putin poate să ne slăbească aşa cum încearcă să slăbească Europa dacă începem să admitem că este acceptabilă intimidarea presei, sau închiderea disidenţilor, sau discriminarea oamenilor pe baza credinţei lor ori aspectului lor,” a mai adăugat Obama.

În cadrul aceleiași conferințe, Barack Obama l-a acuzat direct pe Putin că ar fi la originea piratărilor informatice care au perturbat alegerile americane şi au dus la victoria miliardarului populist Donald Trump.

Se știe deja că oamenii din anturajul lui Donald Tramp aprobă și susțin politica promovată de către Putin. Referitor la aceasta, Obama a dat o replică pe masură: „Ronald Reagan s-ar răsuci în mormânt. Cum a fost oare posibil să se ajungă aici?”

Totodată, Obama a explicat poporului pe care l-a condus despre pericolul major al SUA dacă Casa Albă va tolera creșterea influenței Rusiei în lume. „Ei (ruşii) nu inovează. Dar pot să ne afecteze dacă uităm cine suntem, ei pot să ne afecteze dacă ne abandonăm valorile”, a avertizat Barack Obama, citat de JurnalTV.