Oficial ucrainean: „Adăpostul anti-bombă de la teatrul din Mariupol ar fi rezistat atacului”

Redacția Liber TV

Autoritățile ucrainene se străduie să determine soarta a sute de civili care se adăpostiseră într-un teatru distrus de un atac aerian rusesc în orașul asediat Mariupol.

O fotografie publicată de consiliul orașului Mariupol arată că o întreagă secțiune a teatrului, cu trei etaje, s-a prăbușit după lovitura de miercuri seara. Câteva sute de oameni se refugiaseră în subsolul clădirii, căutând siguranță în mijlocul asediului de 3 săptămâni al Rusiei asupra orașului-port la Marea Azov.

Rusia a lovit deși pe pavajul din fața și din spatele teatrului era scris cu litere albe uriașe „copii” în limba rusă, potrivit imaginilor publicate de compania de tehnologie spațială Maxar. Dărâmăturile au îngropat intrarea în adăpost în interiorul teatrului, iar numărul victimelor nu este clar, a declarat Pavlo Kyrylenko, șeful administrației regionale Donețk, pe Telegram.

Deputatul ucrainean Sergiy Taruta, fost guvernator al regiunii Donețk unde se află Mariupol, a declarat ulterior pe Facebook că unele persoane au reușit să scape cu viață din clădirea distrusă. El nu a oferit alte detalii.

Kyrylenko a spus că atacurile aeriene rusești au lovit și un complex municipal de piscine din Mariupol, unde se adăpostiseră civili, inclusiv femei și copii. „Sunt femei însărcinate și femei cu copii sub dărâmături acolo”, a scris el, deși numărul victimelor nu este cunoscut.