Oligarhul ucrainean Medvedciuc, cumătru cu Putin, a fost reținut de SBU

Ala Găină

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a anunțat că serviciile de securitate ucrainene l-au arestat pe deputatul și oligarhul ucrainean Victor Medvedciuc, cunoscut și ca cumătrul lui Putin.

„O operațiune specială a fost efectuată datorită SBU! Bravo! Detalii voi oferi mai târziu”, a scris președintele ucrainean.

Este de remarcat că în poza publicată de liderul de la Kiev, Medvedciuc apare în uniforma forțelor armate ucrainene, fiind încătușat.

Lider al unui partid pro-rus din Ucraina, Medvedciuc a fugit din locuința sa unde se afla în arest la domiciliu, la începutul războiului din țara vecină.

„Pentru a supraviețui, Medvedciuc trebuie astăzi să se ascundă în închisoare în Ucraina. Cu mulți ani de închisoare garantați. În Rusia, el va fi cu siguranță eliminat. Ca o persoană care a mințit în mod regulat cu privire la situația din Ucraina, a furat bani și, în cele din urmă, a devenit unul dintre inițiatorii războiului”, a scris Podoliak pe contul său de Twitter.

Moscova a comentat incidentul la scurt timp, prin intermediul purtătorului de cuvânt al Kremlinului.

„Am văzut poza cu Medvedciuc. Nu știu cât de adevărată este. Ar fi greșit să zic ceva fără să avem o confirmare. Multe știri false circulă astăzi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.