De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 17 ore

Rusia e URSS

Până la sfârșitul acestui an, Rusia trebuie să achite toate datoriile fostei URSS

Vasile Cojocari

„Acordul este gata din punct de vedere tehnic de mult timp, cele două ţări l-au iniţiat deja. Documentul trebuie doar semnat… Nu exista dificultăţi în plată, problema va fi închisă până în vară", a relatat ziarul rus Izvestia citînd Ministerul de Finanţe.

Săptămâna trecută, ministerul a anunţat lichidarea datoriei sovietice de 60,6 milioane de dolari către Macedonia şi a declarat că singura datorie restantă din perioada sovietică este către Bosnia-Herţegovina. Ambele ţări au apărut după destrămarea Iugoslaviei şi au primit dreptul de a cere o parte din datoria URSS, fosta Uniune a Republicilor Sovietice Socialiste.

Serviciul de presă al ministerului a confirmat că plata se va face dintr-o parte a bugetului 2017, având ca scop să lichideze datoriile cu o sumă de 512,3 miliarde de ruble (8,9 miliarde dolari).

Ministerul de Finanţe a mai anunţat că acordul interguvernamental Rusia-Bosnia-Herţegovina va fi semnat de minister în numele guvernului şi rambursarea datoriei se va efectua în termen de 45 de zile de la data ratificării sale.
Moldpres