Patru Tarzani, doi Banimulți și un Hoț concurează în alegerile locale din România din 9 iunie

Adrian Sirbu

Numărul celor care și-au depus candidaturi pentru locale este în mare scădere față de alegerile de acum patru ani. Sunt cu aproape 50.000 de candidați mai puțin înscriși pentru scrutinul din 9 iunie față de cel din anul 2020. În afară de celebrii Marcel Muia (care candidează pentru al șaselea mandat de primar în comuna Chevereșu Mare) și Vasile Laba (care se bate pentru al cincilea mandat de primar în comuna Bistrița Bârgăului), la alegerile din 9 iunie și-au depus candidaturi, între alții, patru candidați pe nume Tarzan, doi Banimulți și un Hoț, se arată într-un material realizat de Digi24.ro.

Marcel Muia candidează de unul singur la alegerile din comuna Chevereșu Mare, județul Timiș. Nici un alt partid nu a reușit să impună contracandidați în cursa pentru comuna pe care Muia o conduce cu mână de fier încă din anul 2000. Partidul AUR a încercat să impună un candidat, în persoana lui Alin Șandor, dar listele cu semnături de susținere ale acestuia au fost respinse de instanță, în urma unei contestații a PSD.

Nu același lucru se întâmplă la Bistrița Bârgăului, comuna condusă încă din 2004 de Vasile Laba. Care inițial a devenit primar din partea PDL, iar astăzi candidează, din nou, din partea PSD. Vasile Laba (PSD) are patru contracandidați, din partea PNL, AUR, Forța Dreptei și Partidul Național Țărăresc Maniu-Mihalache.

Printre cei peste 200.000 de candidați la alegerile din 9 iunie am identificat nu mai puțin de patru persoane cu numele Tarzan. Este un Tarzan Romulus Pop care candidează din partea PSD pentru un loc de consilier județean la Bistrița Năsăud.

Avem apoi un Tarzan Grancsa, candidat din partea Asociației Partida Romilor “Pro-Europa” pentru un loc de consilier local la Prejmer, Brașov. În localitatea Grăniceri avem un alt Tarzan din partea PSD, respectiv Remus Tarzan Ciurar, care își dorește să devină consilier local. Și, în fine, mai există un Tarzan Fekete, candidat în localitatea Tinca, Bihor, din partea Asociației Partida Romilor.

Pentru administrarea banului public din Vrancea, AUR propune doi candidați cu numele Banimulți. Sunt soți și soție, Florin și Mariana Banimulți, ambii candidând pentru două locuri de consilier local în localitatea Păunești, Vrancea.

Oferta PSD pentru Consiliul Local al comunei Vultureni din județul Cluj îl cuprinde, pe un loc probabil eligibil, pe Hoț Ioan Nicolae. Este singurul candidat cu numele Hoț înscris în cursa electorală din 9 iunie.

Ar mai fi și un Hoțu Cornel, și el candidat din partea PSD, dar pentru Consiliul Local din comuna Ghercești, Dolj. PSD îl propune și pe Nicolae Ceaușescu pe lista de candidați a partidului la alegerile din comuna Poboru, județul Olt. Ceilalți șapte candidați cu numele Ceaușescu, dar cu alte prenume, sunt distribuiți la PNL, AUR, PMP și USR.