Pentru prima dată, Ucraina sărbătorește Crăciunul pe 25 decembrie. Mesajul lui Volodimir Zelenski

Redacția Liber TV

Ucraina sărbătorește pentru prima dată Crăciunul pe 25 decembrie în loc de 7 ianuarie, după rit vechi, odată cu Rusia, pentru prima dată din 1917. „Toți sărbătorim Crăciunul împreună. La aceeași dată, ca o mare familie, ca o singură națiune, ca o singură țară unită”, a spus liderul de la Kiev, în mesajul de Crăciun.

„În final, întunericul dispare. Vom învinge răul”, a spus președintele ucrainean în mesajul său video publicat duminică. De asemenea, el a menționat că Ucraina sărbătorește în sfârșit Crăciunul asemene țărilor europene: „Cristos s-a născut”.

El a adăugat că toată țara se va ruga împreună în perioada sărbătorilor „pentru libertatea noastră. Pentru victoria noastră. pentru Ucraina”.

„Toți luptătorii noștri sunt îngerii păzitori ai Ucrainei”, a spus Volodimir Zelenski.

În Ucraina, sărbătoarea de Crăciun a fost schimbată, de la 7 ianuarie la 25 decembrie, așa cum cea mai mare parte a lumii o sărbătorește. Biserica Ortodoxă Rusă sărbătorește Crăciunul pe 7 ianuarie.

Zelenski le-a mulțumit soldaților ucraineni care petrec Crăciunul în tranșeele de pe front și le-a împărtășit gândurile familiilor care își petrec sărbătorile în acest an fără soții, fiii și tații lor luptatori.