Premierul danez Mette Frederiksen a fost atacată în centrul oraşului Copenhaga. Un bărbat a fost arestat

Adrian Sirbu

Prim-ministrul Danemarcei, Mette Frederiksen, a fost atacată şi lovită de un bărbat, vineri seara, în centrul oraşului Copenhaga, a relatat agenţia de presă Ritzau, citând poliţia şi biroul premierului, relatează Reuters.

Nu a fost clar, din informaţiile oficiale, dacă Frederiksen are răni în urma atacului.

Bărbatul a fost arestat în urma incidentului, a precizat Ritzau.

Prim-ministrul Mette Frederiksen a fost lovită de un bărbat vineri seară în Kultorvet (piaţă publică din oraşul vechi – n.r.), în Copenhaga. Bărbatul a fost arestat”, se arată într-un comunicat al biroului său, care adaugă că Mette Frederiksen a fost „şocată de incident”.

Nu se cunosc alte detalii despre atac, care intervine cu două zile înainte de scrutinul pentru Parlamentul European.

Poliţia a precizat pe platforma de socializare X că investighează incidentul, dar a refuzat să ofere mai multe detalii.

Părea puţin stresată”, a declarat pentru Reuters Soren Kjergaard, care lucrează ca barista în piaţă, după ce a văzut cum premierul a fost escortată de gărzile de securitate în urma agresiunii.

Ministrul danez al Mediului, Magnus Heunicke, a declarat pe X: „Mette este, în mod firesc, şocată de atac. Trebuie să spun că ne zguduie pe toţi cei care îi suntem apropiaţi”.

În urmă cu trei săptămâni, premierul slovac Robert Fico a fost grav rănit într-o tentativă de asasinat.

Numele lui Mette Frederiksen, în vârstă de 46 de ani, reprezentantă a familiei politice europene social-democrate, a fost vehiculat ca un posibil viitor şef al NATO sau pentru a ocupa una din funcţiile de top din UE.

Joi, ea s-a alăturat altor lideri mondiali în Normandia, Franţa, pentru a comemora 80 de ani de la debarcarea din Ziua Z.