Putin a depus oficial jurământul pentru noul mandat până în 2030. La inaugurare a vorbit despre război

Ala Găină

Vladimir Putin a depus oficial jurământul ca președinte rus, marcând începutul celui de-al cincilea mandat al său.  Națiunile occidentale spun că alegerile din martie nu au fost nici corecte, nici democratice și multe țări au ales să boicoteze ceremonia de la Kremlin.

Vladimir Putin a depus oficial jurământul ca președinte rus, marcând începutul celui de-al cincilea mandat al său.  La ceremonia din interiorul Marelui Palat aurit al Kremlinului, Putin și-a pus mâna pe Constituția Rusiei și a promis că o va apăra. Noul său mandat – a treia oară consecutiv în care este ales -îi asigură președinția până în 2030. Vladimir Putin își începe al cincilea mandat mulțumind națiunii pentru sprijinul acordat și armatei care duce războiul său în Ucraina.

„Aș dori să mulțumesc participanților la operațiunea militară specială, aș dori să mulțumesc tuturor celor care luptă pentru patria noastră”, spune el.  „Destinul Rusiei va fi determinat doar de noi înșine”.

„Văd înțelegerea profundă a rolului nostru istoric de a ne apăra alegerea, de a ne apăra libertatea și de a apăra interesele naționale ale Rusiei. Vom trece prin această perioadă dificilă și vom avea succes”, a mai spus Putin. Cu trimitere la Occident, Vladimir Putin a spus că Moscova nu refuză un dialog cu țările occidentale privind colaborarea cu Rusia. El a spus că Rusia este pregătită să devină un partener „cinstit” cu oricine dorește.

„Nu refuzăm nici măcar dialogul cu țările occidentale”, a spus el în timpul discursului său de inaugurare la Moscova. „Vom vedea dacă vor continua să oprească dezvoltarea țării noastre și să continue să facă presiune asupra țării noastre sau să caute modalități de a coopera cu noi”.

„Suntem o națiune unică și mare și împreună vom depăși toate obstacolele și vom implementa și realiza tot ceea ce visăm. Împreună vom câștiga”, a mai spus Putin, în discursul de la inaugurare.