De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 16 ore

sursa foto:pinterest.com

Putin: „Militarii Rusiei sunt mai puternici decât a oricui”

Vasile Cojocari

"Putem spune cu certitudine: suntem mai puternici acum decât orice potențial agresor", a declarat el la întâlnire. 

Tensiunile dintre Rusia și Occident au luat proporţii mari după anexarea abuzivă a Crimeii de către Rusia în 2014 și implicarea sa în conflictul din estul Ucrainei. Iar anul trecut, Rusia a început o operațiune a forțelor aeriene în Siria pentru a sprijini președintele Bashar Assad, care a iritat in special SUA.

În acest an au avut loc mai multe exerciţii militare ale Rusiei şi ale NATO la hotarele acestora, ambele declarând că sunt antrenamente pentru un eventual atac.

Putin a făcut comentarii si după ce ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a prezentat raportul său anual cu privire la realizările  militare ale Rusiei în Siria, precum și eforturile de succes pentru a moderniza armata rusă.

Printre altele, Șoigu a declarat ca Rusia "pentru prima dată în istoria sa", a acoperit în totalitate granița rusească cu sisteme anti-rachetă de avertizare timpurie. Shoigu s-au plâns cu privire la un număr mai mare de zboruri cu drone NATO de-a lungul frontierei ruse.

Putin a mulțumit ministerului pentru activitatea sa, dar a adăugat că "situația s-ar putea schimba foarte repede".

Sursa: Associated PRESS