Răsturnare de situație în privința negociatorului ucrainean despre care s-a spus că a fost executat de SBU! Cum a murit de fapt și cum funcționează propaganda rusă

Redacția Liber TV

Propaganda rusă lucrează, zilele acestea, la cote maxime. Presa ucraineană a susținut că Serviciul de Securitate Ucrainean, SBU, l-a împușcat pe Denis Kireev, unul dintre negociatorii ucraineni participanți la discuțiile cu negociatori ruși, pentru presupusă trădare. De fapt, Serviciul de Intelligence al Ministerului Apărării din Ucraina (GUR) anunță că Kireev era ofițerul său și că a murit în misiune.

Alături de Denis Kireev, au mai fost uciși alți doi ofițeri GUR: Alexei Ivanovici și Chibinyev Valery Viktorovici.

„Au murit apărând Ucraina, iar actul lor ne-a adus mai aproape de victorie!”, a transmis Departamentul de Informații al Ministerului Apărării din Ucraina.

Cel care a lansat în spațiul public informația că Denis Kireev a fost executat de SBU a fost Oleksandr Dubinskii, deputat ucrainean.

El a anunţat, în premieră, pe canalul său de Telegram că Denis Kireev, un membru al primei delegații ucrainene care a participat la negocierile cu ruşii (n.r. – cele care au avut loc în oraşul Gomel din Belarus) a fost ucis de ofițerii SBU.

Potrivit lui Dubinskii, Kireev era suspect de trădare. Iată că Serviciul de Informații al Ministerului Apărării din Ucraina infirmă această informație. Ba mai mult, GUR susține că Denis Kireev a căzut la datorie, fiind ofițerul său.

Propaganda rusă nu a trecut pe lângă presa de la Chișinău. Informația neverificată furnizată de deputatul ucrainean a fost intens mediatizată. Printre cei care au căzut în capcana dezinformării este și Ziarul de Gardă.