Război în Israel: Forțele aeriene israeliene au anunțat că au atacat aproximativ 600 de ținte în ultimele 24 de ore

Ala Găină

Atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza continuă. Forțele aeriene israeliene au anunțat că au atacat aproximativ 600 de ținte în ultimele 24 de ore. Au fost vizate depozitele de arme Hamas. Între timp, peste 30 de camioane au intrat în Gaza, acesta fiind cel mai mare convoi de ajutoare care ajunge în zonă de la începutul războiului dintre Israel și Hamas. Camioanele au transportat apă, alimente și medicamente și au intrat prin punctul de trecere a frontierei Rafah, venind dinspre Egipt.

„Trag un semnal de alarmă despre posibelele consecințe catastrofale ale operațiunilor terestre pe scară largă din Gaza și despre posibilitatea ca mii de civili să moară pentru că violența continuă”, a declarat Volker Turk, șeful ONU pentru drepturile omului.

În plin dezastru umanitar, mii de oameni au intrat cu forța în depozitele cu ajutoare, de unde au luat alimente și bunuri de strictă necesitate. Trupele Israelului au avansat în jur de 3 kilometri, duminică seară, în nordul enclavei. Hamas a transmis că au loc lupte violente cu armata israeliană în această zonă a Fâșiei Gaza.

Autoritățile din Gaza susțin că în tot acest timp circa 8.000 de palestinieni au fost uciși, cei mai mulți dintre ei civili, femei și copii. Iar o încetare a focului nu se întrevede. Mai mult, Israelul insistă ca spitalele din nordul Fâșiei Gaza să fie urgent evacuate.