De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 10 ore

Regele Charles, diagnosticat cu cancer

Adrian Sirbu

Regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunțat, luni seară, Palatul Buckingham, conform BBC. Casa Regală britanică a precizat că nu este vorba de cancer la prostată, dar că boala a fost descoperită în timpul tratamentului recent pentru adenom de prostată, relatează Digi24.

Tipul de cancer de care suferă monarhul britanic nu a fost dezvăluit, însă conform comunicatului Palatului, regele a început „tratamentele regulate” de luni. Palatul Buckingham mai transmite că regele „este pozitiv pe deplin cu privire la tratamentul său și abia așteaptă să revină la îndatoririle sale publice pe deplin”.

Regele urmează să-și amâne toate angajamentele și este de așteptat ca membrii de rang înalt ai Casei Regale să preia o parte dintre îndatoriri. Nu au fost dezvăluite alte informații despre boală sau despre stadiul acesteia. Deși își va suspenda angajamentele în perioada în care trece prin tratament, Charles al III-lea rămâne, constituțional șef de stat și suveran al regatului britanic. Regele Charles are 75 de ani.

Premierul Rishi Sunak i-a transmis suveranului, într-un mesaj pe Twitter „însănătoșire grabnică și completă”. „N-am niciun dubiu că Majestatea Sa va fi din nou sănătos repede și știu că toată țara îi urează să fie bine”, a transmis premierul britanic.

Prințul Harry a anunțat că a vorbit la telefonul cu tatăl său și se va reîntoarce în Regat, din California, pentru a-l vedea pe suveran în zilele care urmează. Anunțul lui Harry vine în condițiile în care fiul cel mic al regelui a avut un conflict de lungă durată cu familia regală și s-a mutat în SUA cu familia în urmă cu mai mult timp.