Rezultate negocieri: Ucraina și Rusia au convenit un armistițiu parțial și coridoare umanitare

Redacția Liber TV

A doua rundă de negocieri ruso-ucrainene desfăşurată joi s-a încheiat cu un acord pentru o încetare temporară a focului pentru raţiuni umanitare. Anunțul a fost făcut de negociatorul ucrainean, Mihailo Podoliak.

„Cea de a doua sesiune de negocieri s-a încheiat. Din păcate, nu avem încă rezultatele așteptate pentru Ucraina. S-a convenit doar soluția pentru organizarea de culoare umanitare”, a scris pe Twitter consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak.

Conform înţelegerii, vor fi create „coridoare umanitare” pentru evacuarea populaţiei civile din zonele în care se derulează confruntări militare. Pe durata evacuărilor, ar urma să fie valabile armistiţii în zonele culoarelor umanitare.

De asemenea, Rusia și Ucraina au stabilit înființarea unor canale speciale de comunicare pentru interacțiunea în timpul evacuării civililor, a declarat un consilier al șefului biroului lui Zelenski.

Sunt opt zile de când Ucraina a fost invadată de Rusia. Un război nedrept, care a luat prin surprindere întreaga comunitate internațională, din cauza barbarismului și terorii induse de ruși. După opt zile, Ucraina rezistă eroic.