De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 17 ore

Rusia a atacat din nou cu drone portul Ismail. Cel puțin 6 persoane au fost rănite, iar infrastructura a fost avariată

Ala Găină

Un atac cu drone rusești a avariat, din nou, infrastructura portuară din portul Ismail și a rănit cel puțin șase persoane, dintre care 3 în stare gravă. Autoritățile române au trimis mesaj RO-Alert în 8 localități din județul Tulcea, aflate în apropierea graniței cu Ucraina. Între timp, șantierul naval Sevastopol din Peninsula Crimeea a luat foc miercuri dimineață și două nave au fost avariate după ce Ucraina a lansat 10 rachete și trei ambarcațiuni rapide asupra portului, a transmis Ministerul rus al Apărării.

Explozia puternică a zguduit Sevastopolul în această dimineață. Șapte rachete au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană ale Rusiei și toate cele trei ambarcațiuni au fost distruse de o navă de patrulare, a afirmat ministerul rus al apărării într-un comunicat. Mihail Razvozhayev, guvernatorul instalat de Moscova în Sevastopol, cel mai mare oraș din Crimeea și un important port la Marea Neagră, a spus că cel puțin 24 de persoane au fost rănite. Șantierul naval strategic din peninsula „anexată” în 2014 construiește și repară nave și submarine ale Flotei ruse din Marea Neagră.

Între timp, un atac cu drone rusești a avariat miercuri dimineață infrastructura din portul Izmail, din Ucraina. Cel puțin șase persoane au fost rănite, potrivit guvernatorului regiunii Odesa, care susţine că au fost înregistrate pagube însemnate în ceea ce priveşte infrastructura civilă.