Rusia a atacat hidrocentrala de la Dnestrovsk, aflată pe râul Nistru la frontieră cu Republica Moldova. „Ar putea provoca un dezastru”, avertizează Zelenski

Adrian Sirbu

Hidrocentrala de la Dnestrovsc, aflată pe râul Nistru la frontieră cu Republica Moldova, a fost una dintre țintele atacului aerian de noaptea trecută,  a anunțat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit Unian.net.

Acesta a avertizat că urmare a unor astfel de atacuri ar putea fi provocată o catastrofă, care să afecteze inclusiv Moldova, prin revărsarea râului Nistru.

Atacurile rusești cu rachete și drone au lovit centrale termice și hidroelectrice din centrul și vestul Ucrainei, a declarat vineri operatorul rețelei electrice Ukrenergo, în cel mai recent atac de amploare care vizează infrastructura energetică deja afectată a țării, potrivit Reuters.

„În timpul nopții, rușii au lovit din nou instalațiile energetice într-un atac masiv și combinat”, a declarat Ukrenergo pe aplicația de mesagerie Telegram. „Au fost avariate centrale termice și hidroelectrice din regiunile centrale și vestice”.

Președintele Zelenski a declarat că centralele hidroelectrice de la Kaniv și Dnister s-au numărat printre țintele lovite de ruși din timpul nopții.

Țara teroristă (Rusia) vrea să repete dezastrul ecologic din regiunea Herson. Dar acum nu doar Ucraina, ci și Moldova este amenințată”, a declarat Zelenski.

Centrala de la Dnestrovsc este situată pe râul Nistru, care traversează și teritoriul Moldovei.

Barajul Kahovka, din regiunea Herson, a fost aruncat în aer de forțele rusești anul trecut.