Rusia a atacat Ucraina chiar în noaptea de Paște

Adrian Sirbu

Rusia a lansat în noaptea de Paști 24 de drone Shahed, dintre care au fost doborâte 23, au spus duminică dimineață forțele aeriene ucrainene. Atacul a venit după ce, sâmbătă, loviturile rusești asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro și a orașului-port Odesa au ucis cel puțin doi civili, au incendiat o fabrică de produse alimentare și au avariat alte obiective de infrastructură, locuințe și clădiri comerciale, au declarat oficiali regionali, potrivit Reuters.

Zelenski a spus că Rusia a folosit sâmbătă opt rachete de diferite tipuri și aproape 70 de bombe aeriene ghidate împotriva localităților și pozițiilor de pe linia frontului.

Atacul aerian al inamicului a fost respins de unitățile de rachete antiaeriene ale Forțelor Aeriene și de grupurile mobile de foc ale Forțelor de Apărare ucrainene, a spus acesta pe contul de Telegram al forțelor aeriene ucrainene.

„Ca urmare a operațiunilor de luptă, 23 de drone de atac au fost distruse în regiunile Harkov, Herson și Dnipro”, a mai spus acesta.

Volodimir Zelenski a declarat că Moscova nu are nicio dorință de pace. „Rusia nu va lăsa Ucraina în pace decât dacă va fi forțată”, a spus el în discursul său video de aseară.

Summitul mondial pentru pace care va avea loc în Elveția în iunie – fără Rusia – „trebuie să reușească”, a declarat președintele ucrainean.