Rusia a emis un mandat de arestare pe numele opozantei Iulia Navalnaia

Ala Găină

Rusia a anunțat marți că a emis un mandat de arestare pe numele opozantei în exil Iulia Navalnaia, văduva lui Alexei Navalnîi, care a murit în închisoare în februarie, sub acuzația de „participare la un grup extremist”.

„Iulia Borisovna (Navalnaia) s-a sustras anchetei preliminare și, prin urmare, a fost pusă pe lista persoanelor căutate”, a anunțat pe Telegram serviciul de presă al tribunalului din Moscova.

La începutul lunii mai, Iulia Navalnaia l-a numit pe președintele Vladimir Putin „mincinos, hoț (și) criminal”, înainte de învestirea liderului de la Kremlin pentru un al cincilea mandat.

„Țara noastră este condusă de un mincinos, un hoț și un ucigaș. Dar acest lucru se va sfârși cu siguranță”, a declarat Navalnaia.

Anterior acestei declarații, Kremlinul o acuzase pe Iulia Navalnaia că și-a pierdut „rădăcinile” rusești.

„Această Iulia Navalnaia pe care ați menționat-o este din ce în ce mai mult unul dintre acei oameni care își pierd rădăcinile, își pierd legătura cu patria lor, își pierd înțelegerea patriei lor, nu mai simt pulsul țării lor”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, ca răspuns la o întrebare a unui jurnalist.