Rusia a lansat 90 de rachete şi 60 de drone explozive asupra Ucrainei

Ala Găină

Rușii au atacat cu rachete și drone în timpul nopții mai multe orașe ucrainene, iar cel mai puternic lovit a fost Harkov unde au fost cel puțin 15 explozii, iar alimentarea cu energie electrică a fost oprită.

Cel puțin 15 explozii au fost auzite vineri dimineaţă în oraşul Harkov din Ucraina, a declarat primarul Ihor Terekhov. Atacurile cu rachete ruseşti au vizat sursa de alimentare cu energie electrică a oraşului, astfel că locuitorii au rămas în întuneric.

Terekhov a spus că unele dintre pompele de apă ale oraşului s-au oprit din cauza atacurilor. Nu au fost victime în urma atacurilor În centrul Ucrainei, primarul Krivoi Roc, Oleksandr Vilkul, a declarat că s-au auzit explozii în oraş, dar nu a dat alte detalii.

Într-un alt oraş din centrul Ucrainei, Viniţa, un „obiectiv de infrastructură critică” a fost avariat, potrivit primarului Serghei Borzov. Și administraţia oraşului Zaporojie, din sudul Ucrainei, a anunţat opt atacuri cu rachete şi a spus că unii localnici au fost răniţi.

„Au fost peste 60 de (drone explozive) Shahed şi aproape 90 de rachete de diferite tipuri”, a precizat Zelenski pe reţelele sociale, prezentând „condoleanţe familiilor celor care au fost ucişi de această teroare”, fără a preciza bilanţul deceselor loviturilor aeriene ruseşti.

„Lumea vede ţintele teroriştilor ruşi cât se poate de clar: centrale electrice şi linii de alimentare cu energie, un baraj hidroelectric, clădiri rezidenţiale, chiar şi un troleibuz”, a scris liderul de la Kiev.