Rusia a lansat un atac cu rachete şi drone asupra Kievului. Alertele de raid aerian au durat mai multe ore în toată Ucraina

Ala Găină

Rusia a lansat, miercuri dimineaţă, un atac cu rachete şi drone asupra Kievului, informaţiile preliminare arătând că nu au existat răniţi sau pagube în capitala ucraineană, a anunţat armata ucraineană, transmite Reuters.

Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus toate armele aeriene în apropierea oraşului, a declarat Serhiy Popko, şeful administraţiei militare din Kiev, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

El a adăugat că, potrivit informaţiilor preliminare, Rusia a folosit în atacul său o combinaţie de rachete de croazieră şi balistice, precum şi drone. Dimensiunea atacului nu a fost imediat clară.

Reuters nu a putut verifica în mod independent ce arme au fost folosite, dar martorii Reuters au declarat că mai multe explozii care păreau a fi sisteme de apărare aeriană în funcţiune au fost auzite în Kiev şi în jurul acestuia.

Nu s-a ştiut imediat dacă au existat pagube în regiunea Kiev, care înconjoară capitala şi care este o entitate administrativă separată.

Alertele de raid aerian au durat mai multe ore în toată Ucraina, începând imediat după ora 00.00 GMT şi inclusiv în regiunile care se învecinează cu Polonia, membră a NATO.

Avioane poloneze şi aliate au fost activate ca măsură de precauţie, a declarat Comandamentul operaţional al forţelor armate poloneze pe platforma de socializare X. Acesta este adesea cazul când Rusia lansează un atac aerian asupra regiunilor vestice ale Ucrainei.