Putin Lavrov Pescov

Rusia e satisfăcută de cum abordează Donald Trump criza din Ucraina

Vasile Cojocari

“Donald Trump afirmă că vrea să îşi facă o impresie despre ce se întâmplă în Ucraina pentru a înţelege cum să se comporte. Acest lucru, cred că deja constituie o schimbare mare şi calitativă comparativ cu abordarea Administraţiei Barack Obama”, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, citat de site-ul agenţiei Tass.

Potrivit lui Serghei Lavrov, restabilirea controlului Kievului asupra regiunilor separatiste din Ucraina nu va soluționa in întregime problemele acestei țări.

“Dacă cineva crede că toate problemele Ucrainei pot fi rezolvate prin restabilirea controlului asupra regiunii Donbas, acest lucru este o utopie”, a mai adăugat Lavrov.

“Toată lumea înţelege acest lucru, atât în Europa, inclusiv la Paris, Berlin şi Bruxelles, cât şi la Washington, unde începuseră să înţeleagă acest lucru încă din timpul Administraţiei precedente”, a subliniat şeful diplomaţiei ruse.

Declaraţiile lui Serghei Lavrov riscă să genereze preocupare pentru Administraţia pro-occidentală de la Kiev, susţinută până acum de Washington.