Paranoia e mare  :)

„Rusia să restabilească monarhia și să fie condusă de țar. Ruşii sunt un popor cu mentalitate monarhică”

Vasile Cojocari

"Suntem o țară cu mentalitate monarhică. Nu contează că nu avem o monarhie formală, cred că o putem reface cu Putin în frunte. Sau cu altcineva din casa Romanovilor, sau cu o persoană aleasă", a declarat Chaplin.
Protoiereul a cerut "reforma constituțională" pentru a permite întoarcerea monarhiei. El a amintit că în epoca imperială țarul sau împăratul era capul Bisericii Ortodoxe.

Chaplin nu a recomandat reguli de succesiune, însă Vladimir Putin are două fiice, Maria, de 31 de ani, și Katerina, de 30 de ani, care, în teorie, ar putea deveni moștenitori ai coroanei în cazul în care Putin ar fi pus ţar al Rusiei. Ultimul țar al Rusiei, Nicolae al II-lea, a fost împușcat de către bolșevici împreună cu moștenitorii săi în 1917
"Timpul pentru a restabili monarhia nu a venit încă. Dar premizele s-ar putea să apară în viitor. Istoria se dezvoltă într-o spirală și este posibil ca o monarhie ereditară legitimă va fi cerută de către oamenii din Rusia", a declarat George Mihailovici Romanov.

El l-a lăudat pe Vladimir Putin, spunând că "protejează cu succes interesele țării sale". Vsevolod Chaplin a fost anterior purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe din Rusia.