De Ultimă Oră

Din 1 decembrie, moldovenii vor plăti cu 3,5 lei mai mult pentru un metru cub de gaz. Hotărârea va fi aprobată mâine de ANRE

Prețul la gaz se majorează cu 27% de la 1 decembrie 2024. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noul proiect de hotărâre pe car…

Actualizat acum 11 ore

Rusia vrea să blocheze YouTube-ul, acuzând compania de război informațional

Ala Găină

Un deputat din partidul „Rusia Unită” a acuzat compania YouTube că ar fi sprijinit războiul informațional împotriva rușilor.  Autoritățile ruse amenință că vor dezactiva YouTube în țară dacă compania continuă să blocheze canalele Kremlinului, scrie Unian. 

Acest lucru a fost declarat de către șeful adjunct al Comitetului Dumei de Stat pentru Politica Informațională Anton Gorelkin.

„Hotărârea statului de a bloca Instagram este un semnal clar că același lucru s-ar putea întâmpla cu YouTube în viitorul apropiat, dacă găzduirea video continuă să fie o armă în războiul informațional”, a scris deputatul pe Telegram.

Gorelkin consideră că autoritatea de reglementare rusă, Roskomnadzor, are toate motivele legale pentru a restricționa accesul la platformă.

„2.501 de materiale ilegale și distructive nu au fost eliminate, cerințele ILV de a elimina 2.387 de materiale cu informații false despre „operațiunea specială din Donbas” au fost ignorată, cenzura este efectuată aproape constant împotriva utilizatorilor ruși și a presei ruse”, susține deputatul.

El a prezentat o condiție prin care se cere să nu participe la „războiul informațional asupra uneia dintre părțile în conflict” și să ia o poziție de neutralitate. În cel mai rău caz, YouTube va fi blocat, iar acest lucru se va întâmpla din vina companiei însăși, este sigur Gorelkin.

Anterior, YouTube a anunțat blocarea imediată a conturilor canalelor rusești de propagandă finanțate de guvernul rus.

De asemenea, compania va suspenda toate metodele de monetizare de pe platforma sa din Rusia și a început deja să elimine conținut cu dezinformare despre războiul ruso-ucrainean, pe care rușii îl numesc „operațiune specială”.