De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 12 ore

sursa foto:goolge.com

Ruşii beau alcool metilic şi mor, dar au impus embargo asupra vinurilor moldoveneşti

Vasile Cojocari

Este vorba despre o loțiune de baie „Boyaryshnik”, care conţine metanol, o substanţă toxică folosită cu antigel.În pofida acestui fapt, oamenii săraci din Rusia consumau această substanţă,dar şi alte parfumuri şi loţiuni ieftine, fiindcă acestea conţin alcool şi se vând fără restricţie.

Aproape toate victimile locuiau într-o regiune din Irkutsk unde au şi fost depistate două fabrici ilegale în care se producea substanta nociva.

Amintim ca în 2013, Rusia a impus embargo asupra vinurilor moldoveneşti, motivând că acestea sunt de o așa-zisă "calitate nesatisfăcătoare". A fost foarte clar că embargoul a fost un răspuns politic la intenţia de semnare de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.
Deşi vinurile moldoveneşti intră în top 20 cele mai bune vinuri din lume, acestea aveau un preţ foarte accesibil pentru cetăţenii ruşi, dar şi o calitate superioară în comparaţie cu tinctura de păducel.
Din cauza că refuza băutura de calitate şi o tolereaza pe cea toxică, un studiu spune că 25% din bărbaţii ruşi mor înainte de vârsta de 55 de ani, ne informeaza BBC.