Rușii din Herson sunt izolați, iar armata lor este vulnerabilă după ce Ucraina a lovit din nou cel mai important pod de peste Nipru

Ala Găină

Orașul Herson, ocupat de ruși, este în prezent izolat de restul teritoriilor, ca urmare a contraofensivei ucrainenilor, a transmis joi serviciul de informații al ministerului britanic al apărării.

Potrivit sursei citate, Podul Antonivski, de lângă orașul Herson, cel mai lung pod de peste Nipru, a fost lovit din nou de armata Ucrainei, astfel încât, cel mai probabil, traversarea este greu de realizat, infrastructura fiind impracticabilă.

Londra se referă la atacul ucrainenilor de miercuri asupra podului care asigura aprovizionarea armatei ruse staționate la Herson. Britanicii mai notează că armata rusă este staționată pe malul vestic al Niprului, într-o poziție extrem de vulnerabilă.

Miercuri, rușii au închis podul de pe Nipru, singurul care aprovizionează forțele rusești din regiunea Herson aflată în sudul Ucrainei, după un nou atac al ucrainenilor cu sisteme HIMARS.