Rușii nu se lasă de amenințări! Lavrov: O misiune NATO de menținere a păcii în Ucraina va duce la o confruntare directăcu Rusia

Ala Găină

Trimiterea unor forțe de menținere a păcii în Ucraina de către statele membre NATO ar duce la o ciocnire directă între forțele Alianței Nord-Atlantice și forțele armate ale Rusiei, a declarat miercuri ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Colegii noștri polonezi au declarat deja că va avea loc acum un summit NATO, că trebuie trupe de menținere a păcii [în Ucraina]. Sper că înțeleg ce este în joc. Aceasta va fi ciocnirea foarte directă între forțele armate ruse și cele ale NATO, pe care toată lumea nu numai că a vrut să o evite, dar a spus că în principiu nu ar trebui să aibă loc niciodată”, a afirmat acesta la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale de la Moscova.

Lavrov a mai declarat că Polonia, prin oferta de trimitere a unor trupe de menținere a păcii în Ucraina, ar dori „să-și facă sediu la Liov (n.r. oraș din vestul Ucrainei) și apoi să rămână acolo”.

De ce nu, au avut astfel de gânduri, și nu numai gânduri, în trecut”, a mai spus șeful diplomației ruse într-o aparentă referință la o teorie a conspirației vehiculată în mediul online potrivit căreia Polonia și Ungaria ar fi făcut planuri de a împărți Ucraina de Vest.