De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 21 de ore

Şeful Statului Major al armatei ucrainene: 40% din teritoriile ocupate în timpul invaziei ruseşti sunt acum eliberate

Ala Găină

Patruzeci la sută din teritoriile ocupate după 24 februarie – când Rusia a lansat invazia în Ucraina – au fost eliberate în cursul anului trecut, a declarat luni comandantul-şef al forţelor armate ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi.

„Forţele armate au eliberat 40% din teritoriile ocupate în timpul invaziei la scară largă şi 28% din toate teritoriile ocupate de Rusia începând din 2014”, a anunţat generalul Zalujnîi într-o postare pe Telegram despre bilanţul din 2022.

Linia actuală a frontului are o lungime de 1.500 km, a precizat şeful Statului Major al armatei ucrainene.

Zalujnîi a mai dezvăluit că forţele armate ucrainene au efectuat antrenamente militare pe teritoriul a 17 ţări europene. „Datorită partenerilor internaţionali a fost posibilă instruirea a peste 20.000 de soldaţi”, a menţionat el.

„În 2022, peste 600.000 de persoane au fost evacuate din zonele de ostilităţi şi au fost aduse peste 2 milioane de tone de bunuri umanitare”, a detaliat generalul Zalujnîi.