spioni ruși

Serviciu de securitate din Ucraina a arestat un agent rus. Acesta este acuzat că plănuia „sabotaje” și „acte teroriste”

Redacția Liber TV

„Sarcina sa principală era de a perturba situația politică în regiunea Odessa prin sabotaj și acte teroriste”, a declarat SBU, potrivit DIGI24.

Agentul rus a fost arestat în timp ce încerca să recruteze o persoană care să comită atacurile, a adăugat SBU.

Occidentul susține că Moscova ar putea lansa o incursiune pe teritoriul ucrainean de tipul celei din 2014, atunci când Rusia a anexat peninsula Crimeea și a început să sprijine separatiștii din estul Ucrainei, ceea ce a dus la degradarea accelerată a relațiilor dintre cele două țări.

Moscova respinge afirmația că ar pregăti o invadare a Ucrainei și la rândul său acuză Kievul că a deplasat trupe înspre regiunea Donbas, care se află sub controlul separatiștilor pro-ruși.

Rusia își simte amenințată securitatea de activitatea NATO în estul continentului european, președintele Vladimir Putin cerând ca NATO să garanteze că nu se va extinde către est, prin includerea Ucrainei în organizație, și că își va restrânge activitățile în Europa de Est, mai scrie Reuters, citată de Agerpres.

În luna decembrie, Rusia a anunțat că cineva a aruncat o sticlă incendiară asupra consulatului său la Liov, Moscova evocând atunci „un act de terorism”.