aa

Spania//Cinci tinere germane, arestate pentru un flashmob luat drept ATENTAT

Olesea Coragău

Persoanele arestate, cu vârste între 20 și 25 de ani, au organizat o excursie pentru adolescenți, a explicat o purtătoare de cuvânt a poliției catalane.

Ele urmează să apară în fața instanței pentru acuzația de tulburare a ordinii publice.

Această ‘performanță‘ s-a înregistrat în noaptea de marți spre miercuri la Platja d’Aro, o stațiune extrem de frecventată. Una dintre persoanele din grup a simulat că este o celebritate urmărită de fani care voiau să se fotografieze cu ea. Țipetele și fuga acestora au cauzat o mișcare de panică, ceilalți turiști temându-se de un atentat de tipul celui comis la Nisa pe 14 iulie și soldat cu 84 de morți.

Unsprezece persoane au primit îngrijiri medicale pentru contuzii, atacuri de panică și tahicardie, conform unui comunicat al poliției catalane.

Înregistrări video ale martorilor, difuzate pe rețelele de socializare online, arătau oameni fugind și țipând pe străzi, în timp ce alții s-au refugiat într-un restaurant.

Poliția regională a scris pe Twitter în catalană, spaniolă, engleză și germană că este vorba despre o alarmă falsă și a dezmințit că ar fi fost trase focuri de armă.

”Există distracții care nu sunt admisibile”, a afirmat președintele regiunii catalane, Carles Puigdemont.

AGERPRES