sursa foto:goolge.com

SUA impune noi sancţiuni Federaţiei Ruse

Vasile Cojocari

Anunţul a fost făcut cu o lună înainte ca Barack Obama să-i predea mandatul de preşedinte lui Donald Trump. Rebulicanul are mai multe simpatii şi laude bune pentru acţiunile lui Vladimir Putin şi a zis că ar fi foarte bine ca Rusia şi SUA să aibă relaţii mai bune.

"Aceste acțiuni sunt un răspuns la ocuparea nelegitimă a Crimeii de către Rusia și la agresiunea continuă asupra Ucrainei. Scopul acestor sancțiuni precise este de a menține presiunea asupra Rusiei ", se arată în comunicatul remis la Washington preluat de Agerpres

Lista de companii, firme şi persoane cărora le-au fost impuse sancţiuni au "extinse legături de afaceri cu ministerul rus al Apărării". Astfel, nicio companie și nicio persoană fizică din SUA nu mai au, astfel, dreptul de a derula relații de afaceri cu entitățile supuse sancțiunilor, se arată în acelaşi comunicat.

Ca răspuns a pedepsei, adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, a spus că noile sancţiuni nu sunt altceva decât "acte ostile ale unei administrații pe picior de plecare" și că Rusia își va extinde, la rândul ei, lista de sancțiuni la adresa SUA, relatează Reuters, preluând agenția TASS.